България без цензура в Стара Загора - Част 1


ТЕКСТ И КАРТИНА – ТВ7: Кметът на града Живко Памперса, който предварително беше обявил, че ще участва в предаването, е отказал в последния момент. Водещият Николай Бареков каза, че има информация, че днес градоначалникът е бил заплашен от ръководството на неговата партия ГЕРБ в София. "Все пак, ако желае, нека дойде на площада", каза Николай Бареков. Партиите не са най-важното нещо, хората са важни, допълни той. Днес в центъра на Стара Загора се стекоха хиляди граждани на града. Освен това там дойдоха и хора от Сливен и Хасково. Предаването започна със случая на Витан Витанов от с. Ягода. Човекът е глава на четиричленно семейство и е бил без работа близо една година. На 11 април пред къщата му идват багери и водата му е спряна. Оказва се, че човекът има дългове за година назад и това е наказателната мярка на местното ВиК-дружество към него. Витан отива в офисите на дружеството, където му е направен погасителен план. Започнал да плаща, но три месеца по-късно, водата му отново е спряна. От ВиК му обяснили, че за да му се пусне водата , човекът трябва да плати незабавно не само разходите за багера, но и 6 вноски наведнъж. За семейството това е нередно, и второ е непосилно. Той и съпругата му получават около 500 лева месечно, но от тези средства те трябва да заделят за заем към банките. Майка от града пък се оплака, че е настанена в общинско жилище, в което няма никакви условия за живот. Тя твърди, че то й е дадено миналата година през месец септември, а токът й е пуснат едва в средата на март. В момента в жилището й все още няма вода, а в него тя отглежда дете, болно от церебрална парализа. Жената е информирала няколко пъти общината, но решение на проблема й няма все още. "Реално аз живея при други хора, а плащам за това жилище. На молбите ми да бъде заменено ми се отговаря, че няма други жилища, а аз знам, че има", разказа жената пред камерите на "България без цензура". Зам.-кметът на Стара Загора - Йордан Николов, обясни, че има над 750 жилища в града, които са в незавидно състояние. Причината – няма система, която да гарантира, че когато едно жилище се върне отново на общината, то ще е в добър вид. Той обясни, че през следващата година местната власт ще разполага с пари, и че тези 750 жилище ще бъдат ремонтирани.

 

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!