Кметът на Стара Загора са отчете... дано не излъга много


Кметът на Стара Загора са отчете... дано не излъга многоВИДЕО - ТВ ЗАГОРА, ТЕКСТ - В-К СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров представи отчета за свършената от него и екипа му работа през втората година от втория му управленчески мандат. На събитието присъстваха кметовете на Казанлък Галина Стоянова и на Гурково Иван Иванов, областният управител Гергана Микова, президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, регионалният лидер на синдиката Михаил Михайлов, депутати от Старозагорски избирателен район, местният омбудсман Надежда Чакърова, представители на бизнеса, на държавните, културните и образователните институции в града, на спортните клубове и НПО-та, на болничните и социалните заведения, браншовите организации и др. В началото Живко Тодоров акцентира върху усилията, които местната общинска администрация, съвместно с областния управител, са положили за спасяването на комплекс "Марица-изток" и запазване на работните места там. По думите му, това ще бъде приоритет номер едно и в следващите години. "Много пъти се е поставял въпросът с какъв друг отрасъл или бизнес би могла да се замени енергетиката, аз ви уверявам, че няма друг отрасъл или бизнес, който да замени енергетиката в региона. Това е мястото, където хората получават високи заплати, което изгражда различен облик на региона", подчерта Тодоров. В отчета си кметът се спря на изпълнението на приоритетите на общината през изминалата една година - образование, култура и спорт, инфраструктура и благоустрояване. Тодоров представи по-значимите проекти, реализирани през 2017 г. Градоначалникът акцентира на непроменените вече пета година местни данъци и такси в община Стара Загора, които продължават да са най-ниските в страната, в сравнение с останалите големи областни центрове. Наред с това Тодоров изрази своето задоволство от реализирането на Националната програма за енергийна ефективност, при която 75 многофамилни жилищни сгради в Стара Загора са санирани. "Европейската визия на нашия град преминава през цялостната промяна на централната градска част. Това включва вече стартиралия ремонт на пешеходната зона и площада пред сградата на Общината. Ще продължим с реализацията и на мащабен проект за парк "Аязмото", заяви кметът.

Коментари:  

 
#2 Михаил Михайлов - редактор
Не бе, Куртев! Знаеш ли откога чакам някой адвокат да ми заведе дело, ама не се получава! Страх ги е нещо старозагорските адвокати да се съдят с мен... Знаят се какви боклуци са и че нямат шанс срещу мен, че даже ме направиха мързелив!
 
 
#1 Янчо Куртев
Михалоки много се е умълча да не отнесе КОКАЛАЖКАТА на адвокатите?
 

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!