Природозащитници подхванаха Янко Гъза заради един папагал

Природозащитници подхванаха Янко Гъза заради един папагалМилка Колдамова Сигнал за нехуманно отношение към животно: На адрес гр. Стара Загора, ул. Св Княз Борис 73, в помещение, което според местни медии се води общинска собственост и е отдадено за ползване с политически цели, от месеци е неизползваемо. Само да допълня, че животното е там от една година и собственикът му нееднократно е информиран. Според ветеринарни специалисти, папагал от такъв вид има развит мозък на три годишно дете! А помещението се намира на гърба на общината. Няма начин да не са видели! И още, след многократни обаждания на собственика, че животното се мъчи, същият матира и стъклото, за да не се вижда папагалът.
Bogdana Georgieva умира от жажда горкия... и винаги сам - дано поне го хранят... и дано се сещат да почистят клетката...
Милка Колдамова Надвечер ходела жена да почиства, сменя водата и дава храна. Но е крайно недостатъчно като контакт, внимание и грижа.
Здравка Димитрова Папагалът е там вече повече от година. Той е собственост на общинския съветник и "поборник за всякакви каузи" Янко Янков. Помещението е общинска собственост, дадено за партиен клуб. Ръководството на общината да не си прави "оглушки" и да вземе мерки! Папагалът видимо страда!
Милка Колдамова Колко трябва да си не само глух, ами и сляп, че да подминаваш това повече от година. Наистина, буквално на метри от Община Стара Загора!
Здравка Димитрова Просто нямам думи за тази еднодневка в общинския съвет на Стара Загора!
Милка Колдамова Бая еднодневка. Цял съвет и цяла администрация ги разиграва...и му мълчат като...мълчаливи органи!
Йордан Йорданов Аз като гледам отношението му към семейството му, представям си горкия папагал как се гледа.
Здравка Димитрова А някои ще кажат какво толкова - един папагал! Ама казусът говори за морал и човешко отношение! Явно нямаме отсреща човек!
Милка Колдамова То днес папагал, утре - малка градинка... а вдругиден?
Здравка Димитрова И случаят "Бедечка" го доказа!
Милка Колдамова Въпросният и там взе отношение. Адекватно също толкова, колкото и грижата към папагала!
Йордан Йорданов Необяснимо е за мен и за много хора в нашия град, как от общината си затварят умишлена очите и ушите за всяка глупост, нередност и всичко което е свързано с този човек.
Deyana Antonova "Общинска собственост... отдадено за ползване с политически цели..." В което се гледа папагал?! Какво значи това?!
Люба Маринова-Петкова Какво лошо има Янко да се седи в офиса, нали затова му е даден? Освен ако нямате предвид истински папагал ...Или?
Deyana Antonova Истински папагал не може да изговори толкова глупости.
Здравка Димитрова Ха ха ха! Добро попадение имате! Браво! Не бях се сетила!
Михаил Михалев Горкото папагалче. Дано не е научило буквата "Р" от собственика си.
Силвия Иванова Най-вероятно по цял ден казва - Живко дай ми някоя обществена поръчка.
Йордан Йорданов Тук няма място за шеги. Янко няма фирми и не участва в обществени поръчки. Виж обаче една дама на име Анелия и майка му са в тандем в няколко търговски дружества и апропо участвали са само двете в търга за закупуване на помещението на въпросното кафене до Аскета.
Здравка Димитрова Всеки търг трябва да бъде обявен. Преди това се приема на сесия на общинския съвет.
Йордан Йорданов Защото явно от общината смятат ,че ако го пуснат в две национални вестника и един местен, който вероятно никой не чете, то това е достатъчно да го видим и при желание да участваме... Не било нужно да го има в сайта на общината, така ми каза служителката в този отдел за търговете.
Здравка Димитрова Трябва да го има и в сайта на общината. Задължително!
Йордан Йорданов Попитах дали го има в някоя наредба или закон, но жената отговори, че няма такова изискване, вероятно е права, но пък защо ни е този сайт, ако не можем да следим дейността на общината?
Deyana Antonova Ако търговете не трябва да са на сайта, защо повечето СА?! И каква е тази избирателност - едни да ги има други не?!
Нели Ангелова Имаме развитие. Тази сутрин г-н Янков в прав текст ми каза, че това е скалъпена атака от Радио Стара Загора, защото не ни бил дал папагала миналата година да го гледаме. Бекграунд: Миналото лято му се обаждах няколко пъти, за да му кажа, че животното се мъчи и врещи потресаващо. Той ми каза, че папагалът е там за няколко дни, докато са на почивка. И тогава му предложих да го вземем във фоайето на радиото, докато го няма. Така и не отговори на това предложение. Просто си е знаел, че не е за няколко дни. И още - негова работа си било къде ще си гледа животното. И не било вярно, че в помещението не се върши политическа дейност. Общинска съветничка по цял ден седяла там и пишела партийни работи. А ние от радиото сме слепи и как така не я виждаме!
Люба Маринова-Петкова Общинската съветничка беше част от една комисия сформирана да решава казуса "Бедечка". Не я видяхме на нито едно от заседанията на комисията, но накрая дойде да се подпише...
Нели Ангелова Казусът наистина е интересен. От една страна - смешна работа: къде си гледа папагала един общински съветник. Но от друга - отношението му към животни, към каузи, към обществото. Днес ме нарече смешна, че се занимавам с това. Нека съм смешна за него. Пожелавам му да спи спокойно. Аз не мога да си простя, че цяла година мълчах и дадох толеранс на господина. когато си купуваш животинка, трябва да носиш отговорност, не да я захвърляш, защото ти пречи на живота.
Михаил Михалев Ама той си има кученце вече. Папагала остаря. А и не успя да проговори. То покрай такъв собственик как да проговори де...
Нели Ангелова И друго му казах на господина - в никоя бяла страна нямаше да го оставят така. Щеше да бъде най-малкото глобен. Е, няма да го оставя!

"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!