Женският баскетболен отбор на Берое привлече три американки

Женският баскетболен отбор на Берое привлече три американкиНОВИНИТЕ ОТ БК „БЕРОЕ": Женският баскетболен отбор на Берое се подсили с три американски състезателки. Те ще бъдат на разположение на треньорския щаб за срещите на тима от Адриатическата лига, тъй като правилникът на БФБ забранява участие на чужденки в мачовете от вътрешния шампионат и турнира за Купата на България. Теара Банкс, Бритни Райт и Алиша Уомак вече подписаха своите договори със старозагорския Берое и след картотекирането им в Адриатичеката лига те ще имат възможност да играят за отбора. Банкс е на 22 години, висока е 188 см и играе на позиция център. Има опит в Националното студенстско първенство на САЩ, където е играла за Остин Пий Стейт Юнивърсити. Миналия сезон тя е основна фигура в състава, като играе в 27 мача, в които записва средно по 19.3 точки и 8.3 борби. Бритни Райт е крило, висока е 180 см и също на 22 години. Възпитаничка е на Колежа в Алабама. В шампионата на студентската асоциация миналия сезон има по 18,3 точки и 7,5 борби средно на мач. Гардът Алиша Уомък е най-опитната от трите новопривлечени американки. Родена е на 29 януари 1991 година. През 2013 участва в драфта на WNBA. За 4 сезона в колежанското първенство с тима на Монмаут регистрира средни показатели от 14 точки, 3 борби и 3 асистенции на мач. Играла е първенството на Германия, като през 2015 година е най-резултатната баскетболистка във Втора Бундеслига със състава на Брауншвайг. „Основната идея, с която привличаме трите американски баскетболистки, е да помогнат на тима да се класира възможно най-напред в Адриатическата лига и по този начин нашите млади състезателки да имат възможност да играят повече срещи на високо ниво“, аргументира решението на старозагорския клуб изпълнителният директор Иван Николов. Той  изрази надежди, че възходящата линия на развитие на всяко едно от българските момичета, а и на отбора като цяло, ще продължи и след идването на чужденките.

Добавете коментар (моля пишете на кирилица, латиницата е забранена и не се изобразява в сайта!!!)

Защитен код
Обнови


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!