Задигнаха 5-тонен жп мост от гара Оризово

Задигнаха 5-тонен жп мост от гара ОризовоВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: 5-тонна стоманена конструкция, демонтирана от скоростната жп линия София – Бургас, е била открадната за времето от 30 март до 3 април. Липсата лъснала рано сутринта във вторник при оглед на площадката в съседство с перона на жп гарата в братядаскаловското село Оризово. В хода на образуваното досъдебно производство се установило, че са изчезнали и няколко стоманени релси, които били открити в съседен двор. Кражбата на моста е била осъществена с помощта на автокран и камион, нает от 38-годишния Бекташ М. от близкото село Опълченец. Мъжът се хванал на почасова работа да разбива стоманобетонните траверси и да вади от тях арматурата, но междувременно установил, че обектът не е охраняем. Стоката била откарана до Пловдив и продадена за скрап, тепърва ще се установява каква е стойността й. Бекташ М. е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Паметливи припомнят, че аналогичен случай за кражба на мостова конструкция е имало през януари 2003 година, когато петима жители на чирпанското село Мирово нарязаха на парчета и откараха чак в Ямбол като скрап мост над река Марица, използван от военните.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!