Започва реконструкцията на моста над жп линията

Започва реконструкцията на моста над жп линиятаВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: В началото на юни започва изпълнението на проекта за реконструкция на моста на бул. „Св. Патриарх Евтимий“, който преминава над жп линията в Стара Загора. „На 30 май ще се подпише Акт 2 и строителят започва да работи“, съобщи кметът Живко Тодоров. Срокът за изпълнението е 4 месеца. „Проектът е сложен, движението по моста ще се затваря поетапно. През летните месеци ще има неудобства, но ще се облекчи значително трафикът след това“, убеден е градоначалникът. По думите му проблемът е, че строителните дейности трябва да се съгласуват с жп транспорта, влаковете ще се движат и ще се работи само в „прозорците“, в които има разрешение за работа, което усложнява ремонта. „До есента се надявам той да завърши и да се похвалим с реализирания проект“, допълни Живко Тодоров. Очакванията на кмета са другите два големи проекта, които се реализират в момента – реконструкция на централната градска част и парк „М.М. Кусев“, да бъдат завършени навреме и качествено. „Два тежки проекта изпълняваме в момента – за площада и главната улица и за Аязмото. Намерената археология пред Общината бави нещата, но смятам, че ще се завършат успешно, не се претупва работата. Има допълнителни дейности, които трябва да се извършат по проучване и консервиране на намерените гробове, да се избере начин как да бъдат експонирани. Има идея от директора на музея Петър Калчев да се направи подход към гробницата. Надявам се до празника на града – 5 октомври, да имаме завършен център“, сподели Тодоров. Той изрази и убедеността, че проектът за парк „Аязмото“ ще бъде завършен качествено и в определените срокове. „Възстановява се старият асфалт там, където е имало. Няма да бъде полаган на нови места, оформят се и нови алеи, пренарежда се каменната настилка, но се запазва идеята на парка. Аязмото има хиляди декари, зад върха има много голяма част див парк, където хора и животни се разхождат свободно, карат се велосипеди и мотори. Има си и част, която се обслужва транспортно и е наситена с хора, а друга – където се чувства спокойствието на парка, има и уединение“, коментира Живко Тодоров.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!