Община Стара Загора продава акциите от нефункциониращо АД

Община Стара Загора продава акциите от нефункциониращо АДВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: 1 435 000 лв. е поискала Община Стара Загора за акциите си в създаденото през далечната 1996 година дружество „Борса Стара Загора“ АД, съобщи председателят на местния парламент Таньо Брайков. Дружеството е с предмет на дейност финансиране, проектиране и изграждането на пазар на производители, стоково тържище и стокова борса. При учредяването му Общината е апортирала 242 дка земеделски земи в непосредствена близост до квартал „Кольо Ганчев“. Сред учредителите и акционерите е било Министерството на земеделието. В момента мажоритарен акционер е частното „Нова индустриална компания“ АД, което притежава 54.47 на сто от акциите. През изминалите 22 години борсата не е развивала никаква дейност, няма приходи и не са раздавани дивиденти, коментира председателят на ОбС. Съакционерите са изразили съгласие за раздяла, но са предложили изкупуването на акциите да стане при цена от 20.52 лв., която според независими оценители е занижена с поне 10 лв. за акция. Предложението за джиросването на акциите на „Нова индустриална компания“ АД предстои да бъде обсъждано и евентуално прието от старозагорските съветници на редовното им заседание от 31 май.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!