Община Стара Загора продава акциите от нефункциониращо АД

Община Стара Загора продава акциите от нефункциониращо АДВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: 1 435 000 лв. е поискала Община Стара Загора за акциите си в създаденото през далечната 1996 година дружество „Борса Стара Загора“ АД, съобщи председателят на местния парламент Таньо Брайков. Дружеството е с предмет на дейност финансиране, проектиране и изграждането на пазар на производители, стоково тържище и стокова борса. При учредяването му Общината е апортирала 242 дка земеделски земи в непосредствена близост до квартал „Кольо Ганчев“. Сред учредителите и акционерите е било Министерството на земеделието. В момента мажоритарен акционер е частното „Нова индустриална компания“ АД, което притежава 54.47 на сто от акциите. През изминалите 22 години борсата не е развивала никаква дейност, няма приходи и не са раздавани дивиденти, коментира председателят на ОбС. Съакционерите са изразили съгласие за раздяла, но са предложили изкупуването на акциите да стане при цена от 20.52 лв., която според независими оценители е занижена с поне 10 лв. за акция. Предложението за джиросването на акциите на „Нова индустриална компания“ АД предстои да бъде обсъждано и евентуално прието от старозагорските съветници на редовното им заседание от 31 май.

Добавете коментар (моля пишете на кирилица, латиницата е забранена и не се изобразява в сайта!!!)

Защитен код
Обнови


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!