Общо 31 години затвор постанови съдът за кърваво меле в Раднево

Общо 31 години затвор постанови съдът за кърваво меле в РадневоВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: 12-годишна ефективна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови на 31 май 5-членен състав при Окръжен съд – Стара Загора, спрямо 22-годишния Стефан Калчев, основен обвиняем под НОХД 432/ 2017. Делото бе във връзка с кървав инцидент, случил се на 2 май 2016 г., който стана причина за продължило близо седмица брожение в Раднево. Наложи се въвеждане на тежко въоръжена жандармерия и водометни оръдия за опазването на квартал „Кантона“, където живеят близките на осъдените. Присъдата на Стефан Калчев е за опит за убийство на повече от едно лице. На 8 години затвор е осъден бащата на Стефан, лихварят от ромския квартал „Кантона“ в миньорския град Калчо Иванов. Към първоначалните 8 години (при първоначален строг режим на изтърпяване) съдът прибави и 1 година от споразумение по казус от 2014 година. Две присъди от по 5 години затвор, но при общ режим на изтърпяване, бяха постановени спрямо съучастниците на Стефан – братовчедите му Диньо Ангелинов и Антон Георгиев. Четворката е действала по хулигански подбуди, като е бил направен опит да бъдат убити Живко Жеков и Георги Николов. Използвани са нож и бухалки, коментира председателят на съдебния състав Мариана Христакиева. Опитът за убийство е останал недовършен по независещи от извършителите обстоятелства. Побоят е бил прекратен след намесата на униформени служители на МВР, които успели да задържат биячите. Съдът приспадна от наложеното наказание времето, в което извършителите са били зад решетките с мярка за неотклонение „задържане под стража“ (от 5 май 2016 г. до влизане на присъдата в сила). 20 000 лв. ще трябва да заплати Стефан Калчев на пострадалия Живко Жеков за претърпените страдания и неимуществени вреди. Четиримата осъдени ще трябва да внесат общо 5 526 лв. по сметките на МВР и съда за направените разходи. Присъдите подлежат на обжалване в 15-дневен срок пред състав на Апелативен съд – Пловдив. Адвокатите на ромския „квартет“ се въздържаха от коментар относно евентуалното обжалване под претекст, че не са разговаряли по темата с клиентите си.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!