Осъдиха ФК Верея - не си платили зимната подготовка

Осъдиха ФК Верея - не си платили зимната подготовкаТЕЛЕВИЗИЯ СТАРА ЗАГОРА: Исковата молба е заведена от туристическа агенция в Турция за организиране и престой в Анталия на предсезонна подготовка на футболен клуб ,,Верея,,. Туроператорът организирал , провеждане на зимен лагер за предсезонна подготовка, като в цената на услугата се включвала: хотелски престой, храна, осигуряване на условия за тренировка, организиране на приятелски мачове с други отбори и т.н. Страните се договорили футболен клуб „Верея“ да заплати за това 14 358 евро .Впоследствие е постигната договорка за организиране и провеждане на зимен лагер през януари 2017 г. за двата отбора на "Верея"- този в „А“ футболна група и участващия в трета лига на българското първенство. За подготовката и престоя в Анталия фирмата издала на Клуба фактура с обща стойност 14 358 евро и вписано в нея основание хотелско настаняване. Сумата  е следвало да се заплати на издателя веднага след издаването й. Въпреки многобройните разговори и отправени покани от туристическата агенция до ръководството на ФК „Верея“ плащане не е постъпило. От страна на клуба забавата в плащането се обяснявала с финансови затруднения. Междувременно от футболния клуб заявили , че ще платят дължимата сума, но искали туристическата агенция да им организира зимен лагер за предсезонна подготовка в началото на 2017г. С писмо изпратено на електронната поща на ПФК „Верея“ от 13.01.2017г. от туроператора изпратили споразумение за планиран зимен лагер на „А-отбора“ за периода 18.01.2017г. – 03.02.2017г. Било подготвено и изпратено и споразумение за организиране на престой и подготовка на вторият отбора.Футболистите били настанени в хотел в турския курорт ,за което са издадени фактури.Предвид забавата в плащането на дължимата сума фирмата е изпратила до,,Верея ,, множество писма по електронната поща, с молба доброволно да изпълни задълженията си към фирмата, организирала престоя на клуба в Анталия. От приложените писма било видно, че фирмата проявила разбиране към финансовите затруднения старозагорци “ и били изчакали достатъчно време преди да предприемат събиране на вземането си по съдебен ред. Проведени били и многобройни телефонни разговори между представители на ишеца и ответника, като в края на лятото от ,,Верея,   отказали да разговарят с ищеца ,който нямал връзка с тях по телефона. В края на месец септември м.г. Агенцията опитала да изпрати писмо до СНЦ „ФК Верея “ чрез куриерска фирма , с цел търсене на вариант за доброволно уреждане на отношенията между страните по делото, но на адреса на управление на клуба не било открито лице, което да получи пратката. С оглед на всички доказателства Окръжен съд Стара Загора, със свое решение осъжда СНЦ "Верея“ да заплати  на турския туроператор 23 126 евро , ведно със  законна лихва върху дължимата главница в размер на 6 444 евро.Решението не подлежи на обжалване.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!