Старозагорка даде 20 350 лв., за да 'спаси внука си'

Старозагорка даде 20 350 лв., за да 'спаси внука си'ВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: Рекордни за последните 3 месеца 20 350 лв. и 95 г златни бижута за над 3 хилядарки даде на телефонни измамници старозагорка, която била въведена в заблуждение, че подпомага криминалистите по време на акция. Поредният инцидент със 78-годишната бивша педагожка от Града на липите е станал миналата седмица, като първоначално на набелязаната жертва се обадил непознат от името на старши комисар Петров. Мнимият служител на МВР предупредил възрастната жена, че името й е намерено в списък на телефонни измамници и че най-вероятно тя ще бъде търсена. Жената трябвало да не се безпокои, а да изпълнява разпорежданията и да предаде наличните си спестявания и бижута, които до 24 часа щели да й бъдат върнати. Минути след „старши комисаря“ започнали обаждания от непознати, които в продължение на часове заплашвали жената, че са хванали внука й и ако тя не го откупи, ще го режат парче по парче. Старозагорката оставили на две места в града, посочени от измамниците, по 10 000 лв., а привечер метнала от терасата на апартамента си и вързопче с бижута, след което зачакали обещаното от „полицая“ връщане на „помощта“. Два дни по-късно тя подала жалба във Второ РУ, където е образувано поредното досъдебно производство. Само през май в региона са регистрирани над 20 жалби, като общата сума надхвърля 100 000 лв., особено активно е „работено“ по селата и то в дните, когато възрастните жители са получавали пенсиите си. Обажданията са било от предплатени СИМ-карти на румънски оператор, коментира директорът на ОД на МВР – Стара Загора, Георги Хаджиев. Най-вероятно основните играчи са от русенското градче Ветово, които използвали за „мулета“ местни жители. Те получавали процент от „печалбата“ и никога не са виждали очите на работодателите си. В съда тези редови изпълнители се правели на наивни и бързо сключвали споразумение, и се измъквали или с пробация, или с минимални условни присъди.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!