Старозагорски джудист поиска 1 млн. лв. от Прокуратурата

Старозагорски джудист поиска 1 млн. лв. от ПрокуратуратаВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: Искова молба в размер на 947 000 лв. срещу прокуратурата депозира в Старозагорския съд бивш надежден състезател по джудо, който в продължение на почти 14 години е бил с мярка за неотклонение "арест" и "парична гаранция" заради обвинение, че е изнасилил 9 момичета. Сагата на 37-годишния сега Костадин Георгиев, познат като Коцето Джудиста, започнала през пролетта на 1998 година, когато като ученик в старозагорското Спортно училище "Тодор Каблешков" му било образувано досъдебно производство по член 152, ал. 2, т. 1 от НК за изнасилването на 9 жени. Току-що спечелилият шампионска титла по джудо при младежите Костадин, бил прибран за повече от месец в ареста, дни, след като получил официална покана да играе за елитния отбор на ЦСКА. Най-тежката мярка за неотклонение впоследствие била променена в "парична гаранция", която останала непроменена чак до 24 декември 2016 година. Така и не успелият да завърши средното си образование и отдавна простил се с идеята за спортна кариера мъж, научил, че делата срещу него са прекратени малко преди края на миналата година и дори в началото не повярвал. В исковата си молба Костадин Георгиев подробно описва как проточилото се разследване го съсипало психически и физически, как никой от съселяните му от Хан Аспарухово, където живеело семейството му, приятели, познати и колеги спортисти не контактували с него. Проблеми имало и при опитите да излезе в чужбина, а големите отбори категорично отказвали каквито и да са разговори да се бори с тяхната емблема. На финала на образуваното гражданско дело No 1/2017 г. в открито заседание състав на Окръжен съд - Стара Загора, е решил да удовлетвори претенцията на ищеца в рамките на 9 700 лв. под претекст, че останалата част до 1 млн. лв. е прекомерно завишена. Името на Костадин Георгиев се появи през ранната есен на 2016 г. в полицейските сводки. Тогава беше съобщено, че е арестуван заради намерени в ханаспаруховския му дом 35 грама метаамфетамини. Твърдеше се, че там е имало организирана лаборатория за синтетична дрога. Какъв е изходът на образуваното тогава досъдебно производство срещу него не е ясно, но, според представената по делото справка за съдимост, през годините са му били наложени две условни присъди, като е реабилитиран по член 86, ал. 1, т. 1 от НК.

Добавете коментар (моля пишете на кирилица, латиницата е забранена и не се изобразява в сайта!!!)

Защитен код
Обнови


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!