СЪДЕБНО БЕЗОБРАЗИЕ: Изнасилвач на невръстно момченце - с условна присъда

СЪДЕБНО БЕЗОБРАЗИЕ: Изнасилвач на невръстно момченце - с условна присъдаВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: Три години лишаване от свобода при 5-годишен отлагателен срок постанови състав на Районен съд - Стара Загора, по дело срещу 18-годишен местен жител, изправен пред Темида за изнасилване на ненавършило 14 години момче. Гнусният акт е бил извършен от току-що навършилия пълнолетие Стефан Йорданов на 29 май м.г., когато изнасилил пред очите на сестричката си невръстния син на комшийката си Ангел. При определянето на постоянната му мярка за неотклонение "задържане под стража" миналата година Йорданов разигра виртуозна театрална сцена, като със сълзи на очи се хвърли да целува ръцете на съдии и прокурори с думите: "Аз съм тежко болен, страх ме е от престъпниците в ареста. Ачо сам легна в леглото ми, дори не съм го докосвал...". Тогава той настояваше, че момченцето само пожелало да го "такова", а след това излъгало майка си, че е жертва на насилие. Впоследствие психиатрите потвърдиха, че младежът е напълно вменяем и може да носи отговорност за действията си. Районен съд - Стара Загора, е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие в едно съдебно заседание. Участвалият в съдебно заседание прокурор е поискал на подсъдимия да бъде определено наказание три години "лишаване от свобода", като на основание чл. 66, ал. 1 от НК е предложил изпълнението на наложеното наказание да бъде отложено за срок от пет години. Стефан ще трябва да заплати на семейството на жертвата си 7000 лв. До залавянето на извратеняка се стигна след бурна свада в старозагорския ромски квартал "Лозенец" на 30 май, когато разбралата за случилото се с детето й майка, пробва да заколи Стефан с нож и само бързата намеса на униформените полицаи предотврати кървавата вендета.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!