Холандец осъди EVN в Стара Загора, надвзели му пари

Холандец осъди EVN в Стара Загора, надвзели му париВЕСТНИК СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ: Холандски гражданин, собственик на имот в Стара Загора, осъди електроразпределителното дружество, което години наред му дърпало солидни суми за ток, който той не е употребил. На рядко ползвалия българския си имот чужденец направило впечатление, че плаща скъпо и прескъпо за светлото в апартамента си на улица „Любен Каравелов“ 107 и поискал да бъде направена проверка на електромера. Когато това било извършено, станало ясно, че още при изграждането на кооперацията служителите на ЕРП-то разменили замерващите устройства и чужденецът всъщност плаща за тока на комшията. Който пък плащал в пъти по-малка сума поради факта, че холандският гражданин идвал в Града на липите от дъжд на вятър. По този начин чужденецът платил за времето от 27 март 2015 г. до 3 октомври 2017 г. повече от сериозна сума. Опитът му да си върне надвзетото обаче ударил на камък, като доставчикът се позовал на клауза от правилника за измерване на изразходваната енергия, според която корекция можело да се направи само за една година назад във времето. Смаяният от порядките ни чужденец отказал да го „цакат“ и завел на 25 януари т.г. дело, което в крайна сметка спечелил. В открито заседание от 3 май старозагорските съдии са се произнесли в негова полза и осъдили доставчика да му възстанови цялата надвзета сума от почти 1600 лв. плюс лихвите. Към тях прибавил и 680 лв. за платения от ищеца хонорар за адвокат и съдебните разноски за вещо лице. Дали и кога все пак поданикът на холандския крал Вилем-Александър ще си получи парите, не е много ясно, тъй като от енергото възнамеряват да обжалват пред второинстанционен съд решението.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!