Радио Стара Загора

Това са новините на радио "Стара Загора", взети от безплатната интернет-емисия на радиото. "Гласът на Стара Загора" не носи отговорност за достоверността им, нито написаното в тях отразява редакционната политика на сайта. Цялата отговорност остава за радио "Стара Загора"!

Продължават протестите на съдебни охранители и надзиратели

Продължават протестите на съдебни охранители и надзиратели

В цялата страна продължават протестите на служителите от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция "Охрана". Съдебни охранители, надзиратели от Затвора в Стара Загора и служители към следствения арест излязоха отново тази вечер от 17.00 до 18.00 пред сградата на  Съдебната палата. За същия час протести бяха насрочени в Пазарджик, Добрич и Велико Търново. Охранителите към Министерство на правосъдието настояват за...

Кметът на Стара Загора награди 18-годишния ученик, намерил и върнал чанта с пари и документи

Кметът на Стара Загора награди 18-годишния ученик, намерил и върнал чанта с пари и документи

Кметът Живко Тодоров награди днес със Знака на Община Стара Загора 18- годишния  ученик Величко Донков. През миналата седмица момчето, което е отраснало в  Дома за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия“, намери чанта с голяма сума пари и документи и ги върна на собственика им.

„Поканих Величко тук, за да му благодаря за достойната постъпка. Случва се в живота на всеки да покаже човешката си същност. Това, че Величко е...

„Триста милиона“ по Роберто Арлд представят ученици от СУ „Максим Горки

„Триста милиона“ по Роберто Арлд представят ученици от СУ „Максим Горки

Постановката „Триста милиона“ по Роберто Арлд ще представят на испански тази вечер в Кукления театър в Стара Загора ученици от паралелките с „Испански и английски език“ в СУ „Максим Горки". Началният час на спектакъла е 19,30. Входът е с покани, които зрителите могат да получат в театъра, непосредствено преди началото на постановката.

Реализацията на постановката на езика на Сервантес е в рамките на...

Изскачат нови нарушения при проверките на общински жилища в Стара Загора

Изскачат нови нарушения при проверките на общински жилища в Стара Загора

Груби нарушения при отдаване и ползване под наем са установени във всички проверени до момента общински жилища в Стара Загора, съобщи в предаването „Час пик“ председателят на Временната комисия за проверка на социалните жилища към Общинския съвет Янко Янков и уточни, че извънредната инспекция продължава до края на месец май.

Социални жилища стоят заключени, докато наемателите им живеят в София или в...

Потомка на Васил Левски разказва за семейството на Апостола

Потомка на Васил Левски разказва за семейството на Апостола

77-годишната Иванка Иванова Русева от старозагорското с. Хрищени е една от малкото живи родственици на Апостола на българската свобода Васил Левски от страна на бащиния му род -  Иван Кунчев от с. Кочмаларе, преселил се по-късно в Карлово. Фамилията на Иван Кунчев е носила прякора „кара“, който остава  част и от името на прадядото на Иванка Русева – Кара Васил. С този прякор бил известен и бащата на бъдещия Апостол на свободата – Кара...

ZaraLab въвежда мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора

ZaraLab въвежда мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора

На 24 февруари ще бъде даден официален старт на мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора. Автор на проекта е ЗараЛаб. Част от финансирането поема и Община Стара Загора, която вижда в проекта възможност за подобряване на инвестиционната среда.

„Подготвили сме много изненади, на откриването ще присъстват както официални гости, така и много граждани. Проектът ще бъде полезен както за IT - специалисти, така и за крайните потребители"...

СДС избра комисия, която ще преговаря за обединение на десните партии

сдс лого

Националният изпълнителен съвет на СДС избра комисия от членове на ръководния орган на партията, който да започне преговори с останалите формации от център-дясното политическо пространство за съвместно явяване на следващи избори. Това разкри пред Радио Стара Загора областният председател на СДС в Стара Загора Николай Александров. На заседанието на ръководния орган на партията е взето още решение, че формациите, с които категорично няма да...

Близо 70 сигнала са подадени на Горещия телефон на Община Стара Загора за 3 дни

Близо 70 сигнала са подадени на Горещия телефон на Община Стара Загора за 3 дни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 16  до 19 февруари са подадени близо 70 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 20.

На Горещия телефон е съобщено и за бездомни кучета в района на „Баритна мина“, по пътя за село Люляк, срещу Съдебна палата и в парк „5-и октомври“. Информацията е предадена на Общинския приют за безстопанствени животни. Техен екип е реагирал и на сигнал за агресивни...

Стара Загора сведе глава пред паметта на Васил Левски

Стара Загора сведе глава пред паметта на Васил Левски

С венци и цветя отрупаха днес старозагорци паметника на Васил Левски. Стотици граждани дойдоха да се поклонят пред паметта на Апостола на свободата по повод 145 години от гибелта му.

Общоградският ритуал започна със заупокойна литургия, отслужена от Старозагорския митрополит Киприан и свещеници. Духовият оркестър и почетна рота на Старозагорския гарнизон също се включиха в поклонението.

„Васил Левски се превръща в история, в...


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!