Радио Стара Загора

Това са новините на радио "Стара Загора", взети от безплатната интернет-емисия на радиото. "Гласът на Стара Загора" не носи отговорност за достоверността им, нито написаното в тях отразява редакционната политика на сайта. Цялата отговорност остава за радио "Стара Загора"!

Премиерът ще настоява за промени в европейските закони, заради фалита на „Олимпик“

Премиерът ще настоява за промени в европейските закони, заради фалита на „Олимпик“

Премиерът Бойко Борисов ще настоява за промени в европейското законодателство по случая със застрахователната компания „Олимпик“.  За това съобщи самият Борисов в Стара Загора, където инспектира изпълнението на няколко големи инфраструктурни проекта, които се осъществяват в града. 

Според Бойко Борисов в случая с фалита на застрахователната компания, отговорността трябва да се поеме от бизнеса. Това, държавата да се намесва при...

Жена пострада при пожар на апартамент в Стара Загора

Жена пострада при пожар на апартамент в Стара Загора

Жена пострада при пожар, избухнал в апартамент в Стара Загора. Огънят е пламнал около 11, 30 часа в жилище на 11-ти етаж на блок на ул. Хан Аспарух. Екип на Регионалната дирекция по пожарна безопасност вече са потушили пожара, извели са и пострадалата жена, която е с леки наранявания по ръцете и е отведена в болницата в Стара Загора. Тепърва ще се изясняват причините за инцидента, обясни Михаил Михов, началник група "Оперативен център" в...

Сопот е домакин на Световната купа по парапланеризъм

Сопот е домакин на Световната купа по парапланеризъм

„Сопот за пореден път ще събере елита на световния парапланеризъм. Цяла седмица планинското градче ще бъде домакин на Световната купа в този спорт“, съобщи за Радио Стара Загора Александра Емилова от организаторите на състезанието.

Тя добави, че за последен път Сопот е бил домакин на подобно състезание преди 4 години. Според нея предстоящата от днес до 25 август Световна купа по парапланеризъм е най-голямото и престижно събитие в този спорт...

Среща на пчелари от цялата страна и Национален събор-надпяване ще се проведат в старопланинския курорт Беклемето

Среща на пчелари от цялата страна и Национален събор-надпяване ще се проведат в старопланинския курорт Беклемето

Пчелари от цялата страна се събират в старопланинския курорт Беклемето на 54-ата национална среща Север-Юг. В същото време там се открива и 25-ият Национален събор-надпяване.

По време на пчеларската среша ще бъдат представени полезни лекции, а общински и национални сдружения на пчеларите ще дискутират проблемите в сектора.

Гостите на Беклемето ще имат възможност да си закупят пчелни продукти със сертификат...

Нулево равенство край морето

Нулево равенство край морето

Нулево равенство беляза двубоя от 5-я кръг на Първа професионална лига между „Черно море“ и гостите от „Берое“. Резултатът бе закономерен на фона на скучната игра, която двата отбора предложиха. „Моряците“ се отличиха с една две по-интересни възможности, докато старозагорци прибягнаха до две принудителни смени след контузии на Камен Хаджиев и Матеус Леони.

Старши треньорът на „Берое“...

Жители на няколко старозагорски села излизат на протест заради изграждане на кариера за варовик

Жители на няколко старозагорски села излизат на протест заради изграждане на кариера за варовик

Жителите на няколко старозагорски села, между които Едрево, Елхово, Оряховица, Братя Кунчеви и др.  отново излизат протест на 22 август край град Николаево. Тяхното недоволство е заради дадено разрешение от Министерство на енергетиката в района на тези села да бъде изградена кариера за варовик и доломит. Концесията е за период от 25 години.

Преди 4 години след протести на жителите от региона проектът...

Базел – един град, три държави (Снимки)

Базел – един град, три държави (Снимки)

Само два часа път по въздух ни делят от един от най-забележителните швейцарски градове. Базел е трети по големина в алпийската страна,  разположен на границата с Франция и Германия. Благоприятният климат го прави привлекателен за посещения от ранна пролет до късна есен. В непосредствена близост се намира и френската винена провинция Елзас. Туристическият маршрут „Път на виното“, създаден преди повече от половин век, привлича...

Лятна антиспин кампания започва в Хасковска област

Лятна антиспин кампания започва в Хасковска област

Лятна антиспин кампания започва в Хасковска област, информираха от Регионалната здравна инспекция. От днес здравни инспектори посещават откритите плувни басейни на територията на областта и раздават здравно-образователни материали.  Кампанията е насочена към рисковите групи.

Броят на новорегистрираните мъже със спин е многократно по-голям от жените, сочат последните данни. Съотношението е шест към...

Църквата в Християново готова за 22 септември

Църквата в Християново готова за 22 септември

На 22 септември ще бъде открит храмът „Св. Николай Чудотворец“ в старозагорското село Християново. Близо 10 години за изграждането на църквата се събират средства, като сред дарителите са политици, обикновени хора и арендатори на земя – сподели кметът на селото Албена Динева. Готова е сградата и е направена ограда. В момента помещението се оборудва с нужните за функционирането на храма вещи. Изографисването ще стане на по-късен етап, тъй...


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!