Радио Стара Загора

Това са новините на радио "Стара Загора", взети от безплатната интернет-емисия на радиото. "Гласът на Стара Загора" не носи отговорност за достоверността им, нито написаното в тях отразява редакционната политика на сайта. Цялата отговорност остава за радио "Стара Загора"!

От днес започва предизборната кампания за депутати в ЕП

От днес започва предизборната кампания за депутати в ЕП

Предизборната кампания официално започва от днес, 26 април, и ще приключи в 24 часа на 24-ти май. Броят на кандидатите в регистрираните листи, които се борят за място в Европейският парламент, е 318. Те са издигнати и подкрепени от 13 партии, 8 коалиции, 6 инициативни комитета. В две от листите фигурират граждани от страни членки на Евросъюза - холандец и унгарец.

По време на предизборната кампания агитационни материали ще се поставят...

Разпети петък е

Разпети петък е

Велики петък е най – тъжният ден за Христовата църква, денят на разпятието на Исус Христос. Тази сутрин във всички православни храмове се четат т.н. “царски часове“ и се отслужва вечерня с изнасяне на Христовата плащаница за поклонение. Четат се евангелски четива за страданията и погребението на Божия син. Вечерта се извършва опело Христово. Свещениците и певците пеят умилителни погребални песни. Присъстващите в храма се намират мислено...

Верея загуби и в Бистрица

Верея загуби и в Бистрица

Поредна загуба записа старозагорският "Верея" в Група А от Втората осмица във футболния ни елит. Възпитаниците на Иван Вутов загубиха с 2:0 като гост на "Витоша" Бистрица.

Така старозагорци продължават да имат едва 6 точки и чакат плейофите за оставане, където по всяка вероятност ще срещнат един измежду отборите на "Септември" и "Дунав". Преди това, в последния кръг от своята група верейци приемат на 1 май, сряда, от 19:30 часа "Ботев" Враца.

„Торнадо 1“ ще играе в „Б“ група

„Торнадо 1“ ще играе в „Б“ група

От 10 до 12 май в курорта „Албена“ ще бъде проведено Държавното първенство по тенис на маса за ветерани. „ Ще се представим с 12 състезатели“, съобщи за радио „Стара Загора“ Ангел Гюзлев, треньор на „Торнадо“. Очакванията са старозагорския клуб да покаже добро ниво и да затвърди постигнатото. Както и някои от състезателите в тази възраст да защитят титлите си. Първият отбор на „Торнадо“ от следващата година ще играе в „Б“ група за Южна...

От Национална мрежа за децата искат политиците да подкрепят Стратегията за детето

От Национална мрежа за децата искат политиците да подкрепят Стратегията за детето

Национална мрежа за децата се обърна с отворено писмо към българските политици по повод Националната стратегия за детето 2019-2030. В писмото се настоява политическите партии да подкрепят Стратегията за детето. "Национална мрежа за децата, която обединява над 150 граждански организации, работещи за и с деца и със семейства, настоява политическите партии да подкрепят Стратегията за детето, да участват в дебати по представянето и приемането й и...

Калоян Петров: ДБГ няма да участва в братоубийствената битка на евроизборите

Калоян Петров: ДБГ няма да участва в братоубийствената битка на евроизборите

Движение „България на гражданите“ се отказа да участва в предстоящите избори за европарламент. В писмо до медиите от партията аргументираха решението си с това, че не искат да участват в „поредната братоубийствена битка между десни партии“. 

"Това решение е правилно и продиктувано след срещите ни с всички десни партии в опит да направим широко дясно обединение. Но това не се случи", коментира областният...

Жители и гости на Сливен се включиха във великденското боядисване на яйца

Жители и гости на Сливен се включиха във великденското боядисване на яйца

На Велики Четвъртък гражданите и гости на Сливен се включиха във великденското боядисване на яйца. Експерти от местните музеи, крепостта „Туида“, деца и преподаватели от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ показваха различни видове техники за боядисване на яйца и изработване на украси – изписване с восък, плъстене на вълна, боядисване с текстил и други. 

Яйца бяха осигурени за всички желаещи да се включат шаренето им...

Поставят паметна плоча на Недка Кавръкова в Павел баня

Поставят паметна плоча на Недка Кавръкова в Павел баня

Общинският съвет в Павел баня одобри на заседание днес предложение за поставяне на паметна плоча на Недка Кавръкова в града. Тя основателка и дългогодишна ръководителка на местния фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“. А тази година се навършват и 30 години от създаването на ансамбъла. Очакванията са плочата да бъде готова до честванията на 8 юни, информира зам.-кметът на Павел баня Йордана Енева. 

Паметната плоча на безвреме...

Димитър Драчев ще е временно областен управител на Стара Загора

Димитър Драчев ще е временно областен управител на Стара Загора

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова е кандидат за евродепутат. Тя е втора в листата на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“. „Като проява на доверие и оценка за работата ми, но и като много сериозен ангажимент приемам тази позиция“, коментира за Радио Стара Загора областният управител.

Гергана Микова увери, че нейното отсъствие  и това на другия заместник областен управител Красимир Червилов, който също е кандидат в...


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!