Радио Стара Загора

Това са новините на радио "Стара Загора", взети от безплатната интернет-емисия на радиото. "Гласът на Стара Загора" не носи отговорност за достоверността им, нито написаното в тях отразява редакционната политика на сайта. Цялата отговорност остава за радио "Стара Загора"!

Над 200 старозагорци с диабет се изследваха безплатно в рамките на национална кампания

Над 200 старозагорци с диабет се изследваха безплатно в рамките на национална кампания

Над 200 старозагорци си направиха днес безплатно изследване за гликиран хемоглобин в специална мобилна лаборатория  в рамките на националната информационна кампания за повишаване на вниманието към сърдечносъдовия риск при хора със захарен диабет.  Кампанията е съвместна инициатива на голяма фармацевтична компания и Българското дружество по ендокринология и се осъществява за втора поредна година у нас като обхваща 5 града в страната, между...

Старозагорската опера с премиера на Хубавата Елена

Старозагорската опера с премиера на Хубавата Елена

Премиерата на „Хубавата Елена“ опера-буфа от Жак Офенбах ще се състои на 26 октомври от 19 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора. Режисьор на новата постановка е Славчо Николов. Диригент е младият и талантлив Димитър Косев, сценографията е на Иван Токаджиев, адаптацията и костюмите са дело на дъщеря му Ана- Мария Токаджиева, а примабалерината Ромина Славова е хореограф на спектакъла.
...

Поредни награди за Усмивки -те

Поредни награди за Усмивки -те

Нови две награди спечелиха Вокална студия "Усмивки" при НЧ "Родина-1860" от Националния конкурс за детско-юношеско творчество "С песен и обич творим добро", гр.Пловдив /19-21 октомври 2018г./:

ПЪРВА награда за ВС "Усмивки" в категория вокални формации и Награда на детското жури за най-добро изпълнение на песен на чужд език.

Прекрасно се представиха и солистките Николета Добрева, Анелия Иванова и Кристина Георгиева.

През лятото...

Събират опасни битови отпадъци в Стара Загора

Събират опасни битови отпадъци в Стара Загора

Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг“ АД стартират  съвместно Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Събирането на опасни битови отпадъци е част от реализация на ангажимента, който общината има в изпълнение изискванията на Закон за управление на отпадъците, както и на политиката за насърчаване на устойчивото развитие.

Основните групи опасни отпадъци, които...

Има опасност редица земеделски производители да преминат в сивия сектор

Има опасност редица земеделски производители да преминат в сивия сектор

Завишените осигуровки на земеделците ще „ударят“ предимно малките производители и не е изключено част от тях да „потънат“ в сивия сектор, прогнозира от ефира на Радио Стара Загора председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.

Проектът за бюджет на Държавното обществено осигуряване предвижда минималната сума, върху която ще се осигуряват фермерите, от догодина да...

Старозагорска област e на второ място по сключени договори в Югоизточен район за планиране

Старозагорска област e на второ място по сключени договори в Югоизточен район за планиране

В Областна администрация Стара Загора се проведе заседание на Областен съвет за развитие. На него се представи и прие годишния мониторингов доклад за състоянието на социалните услуги на територията на област Стара Загора за предходната година. Присъстващите получиха информация за изпълнението на Оперативните програми 2014-2020 г. в Югоизточен район за планиране. От общият бюджет за планиране, който е 23 709 213 065,80 лв.,...

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Сливен.

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Сливен.

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата се провеждат в Сливен. Близо 130 жени са се записали за безплатните прегледи, съобщи Милена Велева от екипът на фондация „Една от 8“,която е организатор на събитието. Едновременно с  това тече и информационна кампания за превенция от специалисти в центъра на града, където е паркиран „Розовия кемпер“. „Въпреки, че профилактиката в България не е на преден план, то все повече хора...

Зелени Балкани настояват за промени в Националната програма за саниране

Зелени Балкани настояват за промени в Националната програма за саниране

Вече имаме поставени 50 къщички за защитени видове в Стара Загора – на сградата на Областна администрация и на сградата на Регионалната инспекция по околна среда и води, обяви Елена Стоева от Спасителния център за диви животни "Зелени Балкани". Монтирането  е резултат от кампанията “Диви съседи” на Сдружението  със съдействието на РИОСВ и Областната администрация.

Основен проблем обаче все още е ...

Референдум да реши името на булеварда в Чирпан

Чирпан

Чрез референдум гражданите на Чирпан, а не общинските съветници, трябва да решат дали булевард „Георги Димитров“ да бъде преименуван на „Никола Манев“, заяви в интервю за Радио Стара Загора кметът на града Кичка Петкова. Според нея, съветниците нямат право да вземат такова решение, без да се допитат до избирателите си.

Подозрението на ГЕРБ, че октомврийската сесия на местния парламент се отлага...


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!