Благотворителен център откриват в храм „Свети Димитър“ в Сливен

Благотворителен център откриват в храм „Свети Димитър“ в Сливен

Благотворителен граждански център към православен храм „Свети Димитър“ ще отвори врати в Сливен, съобщи протосингелът на Сливенския митрополит Йоаникий отец Евгени Янакиев. Центърът ще отвори врати тази събота. В него гражданите ще могат да оставят дрехи, бяла и черна техника, домашна посуда, детски колички. Желаещите ще могат да даряват и пари.

„Благотворителният център ще носи името „Мистерион“ (Тайнство), защото истинското дарителство трябва да става тайно“, каза отец Евгений. Той уточни, че дрехите, уредите и мебелите ще се раздават безплатно на хора, изпаднали в нужда:

„Който си подменя мебелировка или гардероб, може годните неща да ги остави в този дарителски център, а друг, който има нужда от това, да дойде да ги вземе. В този граждански център ще бъде оставена една каса към храма. Ще има определен фонд към тази каса. Ще се събират средства, които средства ще отиват за хора, които имат нужда - дали ще са за бедни или за лечение“.

Първоначално благотворителният център ще работи два пъти в седмицата, а след това ще премине на пълен режим на работа. Свещеникът каза, че засега не планират да отварят социална трапезария.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!