Благотворителен център откриват в храм „Свети Димитър“ в Сливен

Благотворителен център откриват в храм „Свети Димитър“ в Сливен

Благотворителен граждански център към православен храм „Свети Димитър“ ще отвори врати в Сливен, съобщи протосингелът на Сливенския митрополит Йоаникий отец Евгени Янакиев. Центърът ще отвори врати тази събота. В него гражданите ще могат да оставят дрехи, бяла и черна техника, домашна посуда, детски колички. Желаещите ще могат да даряват и пари.

„Благотворителният център ще носи името „Мистерион“ (Тайнство), защото истинското дарителство трябва да става тайно“, каза отец Евгений. Той уточни, че дрехите, уредите и мебелите ще се раздават безплатно на хора, изпаднали в нужда:

„Който си подменя мебелировка или гардероб, може годните неща да ги остави в този дарителски център, а друг, който има нужда от това, да дойде да ги вземе. В този граждански център ще бъде оставена една каса към храма. Ще има определен фонд към тази каса. Ще се събират средства, които средства ще отиват за хора, които имат нужда - дали ще са за бедни или за лечение“.

Първоначално благотворителният център ще работи два пъти в седмицата, а след това ще премине на пълен режим на работа. Свещеникът каза, че засега не планират да отварят социална трапезария.

Добавете коментар (моля пишете на кирилица, латиницата е забранена и не се изобразява в сайта!!!)

Защитен код
Обнови


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!