Ганчо Илиев: Липсва реалната работа в махалите

Ганчо Илиев: Липсва реалната работа в махалите

Ромските гета са заплаха за националната сигурност. Младите хора там са с нисък социален статус, без образование и кварталите никога не са били в такава изолация. "Резултатите се виждат и в последния случай на насилие във Войводиново", заяви за Радио Стара Загора Ганчо Илиев- председател на УС на Сдружение „Свят без граници“.

България е шампион по писане на документи за интеграция на ромите. Над 30 документа са приети, но реалната работа в махалите на практика я няма.  Хората, които са занимават с интеграцията, са превърнали това в личен бизнес. "Ситуацията ще продължи да се влошава", допълни Ганчо Илиев.

"Трябва държавата да поеме своята отговорност и това което се случва в махалите трябва да е прозрачно и видимо за обществото. Нужно е законът да влезе в тези гета, за да се разбере, че правата са и отговорност", категоричен е Ганчо Илиев.

Още чуйте в прикачения звуков файл

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!