Георги Гьоков: Подреждането на евролистата показва, че БСП е най-демократичната партия

Георги Гьоков БСП

За бламиране на лидера на БСП Корнелия Нинова при подреждането на листите за Евровота няма да говоря. Само незапознатите с практиката и устава на партията могат да говорят за такова“, така коментира старозагорският депутат Георги Гьоков разместването на номинираните за депутати в листата на БСП, което я направи различна от предложенията на Корнелия Нинова. „На всички беше ясно, че решението за подреждането на листата ще бъде взето не от лидера, не от Изпълнителното бюро, а от всички 185 души в Националния съвет. Точно това прави БСП най-демократичната партия в страната в момента“, допълни Гьоков. Той призна за известно напрежение по време на Националния съвет, което е било провокирано от факта, че в по-предната част на листата е имало кандидати с по-малко номинации от общинските структури.

В листата на БСП има и двама старозагорци, съобщи депутатът Георги Гьоков. Това са Иван Кръстев, който е на 6-то място и Деница Златева, която е от Гурково и заема 7-ма позиция.

Депутатът Георги Гьоков се надява разнопосочното говорене за Сергей Станишев да приключи. Той припомни, че от досегашните евродепутати на БСП Георги Пирински си е направил отвод, но двама са в листата- това са Станишев и Момчил Неков. Петър Курумбашев се е отказал, след като му е предложено неизбираемото 9 място в листата, но Иво Христов е получил повече гласове от гражданската квота и затова е получил по-предното място. 

Гьоков съобщи, че БСП ще присъства утре на тържествената сесия на Народното събрание по повод 140 години от приемането на Търновската конституция, но не се връща в парламента. По думите му, е безсмислено завръщането им в Парламента до 26 май.

Започналото днес в старозагорския квартал Лозенец събаряне на незаконни постройки Георги Гьоков определи като правилни действия, прилагащи закона. „Действията са закъснели, но адмирирам прилагането на закона. Всички български граждани трябва да го спазват“ каза Гьоков.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!