Георги Киряков: Привържениците на Бойко Борисов и ГЕРБ са напълно достатъчни, за да остане ГЕРБ първа политическа сила

Политологът Георги Киряков

"В никакъв случай не може да се говори за провокация от страна на президента", коментира политологът Георги Киряков във връзка с неподписания указ за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов. На практика това блокира вчера освобождаването на министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие. 

Относно вероятността за поредна оставка на премиера Бойко Борисов, Киряков коментира, че новият и по-различен коалиционен партньор на ГЕРБ е с по-силно желание да остане в управлението,  по-гъвкави са и с по- силна тяга към властта, което дава възможност на премиера Бойко Борисов да предприема по-рискови управленски решения. Това от своя страна ще доведе до влошаване на ситуацията за управляващите. Според него обаче, привържениците на Бойко Борисов и ГЕРБ са напълно достатъчни, за да остане ГЕРБ първа политическа сила и да определя дневния ред на обществото и държавата:

Цялото интервю на Нели Ангелова с Георги Киряков можете да чуете в звуковия файл.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!