Детска трупа от 70 деца поставят невиждан мюзикъл

Детска трупа от 70 деца поставят невиждан мюзикъл

Детско – юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“ към Държавна опера Стара Загора представят премиера на мюзикъла за деца „Космическа приказка“ с нова визия, хореография и режисура, сподели за Радио Стара Загора режисьорът и хореограф Радост Младенова-Арабаджиева.

Детският творчески екип наброява 70 деца участници с голям сценичен опит, граден над 10 години. Музиката е дело на Маргарита Шоселова, аранжимент - Николай Цолов , а либретото на Мая Дългъчева. Нова сценография и костюми от Теодора Джамбазова ще покажат още по-ефектно новата постановка, играна в Австрия и в Германия.

На сцената на Държавна опера Стара Загора ще бъдат изиграни два спектакъла, днес от 19 часа и на 21-ви март от 10.30 часа.

"Основното послание, което отправя детска трупа „Маргаритки“ чрез „Космическа приказка“, е да пазим Земята и да предотвратим сериозните катаклизми резултат от човешка дейност. Ще запознаем нашите зрители с планетите от Слънчевата система, както и други космически и земни обитатели", каза още балетният педагог Радост Младенова-Арабаджиева.

Чуйте повече от интервюто на Мариела Койчева.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!