Започва приемът на документи за изграждане на обекти за преработка на сурово мляко

Започва приемът на документи за изграждане на обекти за преработка на сурово мляко

От днес фермерите могат да кандидатстват за държавна помощ за изграждане на обекти за преработка на сурово мляко.

Целта на държавната помощ е да се подпомагат малки и средни фермери за направата на мандри, в които да преработват продукцията си и да я реализират на фермерски пазари.

По схемата ще се възстановяват до 50% от направените разходи за изграждане на малки мандри, като максималният размер за една мандра е до 60 хил. лева, съобщи главен експерт Нели Димова от Териториалния областен офис - Стара Загора на Национална служба за съвети в земеделието.

Заявления за подпомагане ще се приемат в областните дирекции на фонд “Земеделие“ по място на осъществяване на инвестицията.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!