Заралаб с приз от престижен форум

Заралаб с приз от престижен форум

Старозагорската неправителствена организация Заралаб бе отличена с приз в рамките на престижния форум IoT Adventure Forum 2018 в София в категорията „Интернет на нещата: Общество” за проекта, с който изгради безплатна градска мрежа за свързани устройства в Стара Загора. Новата технология, базирана на концепцията Интернет на нещата,  използва най-перспективният комуникационен протокол LoRaWAN, който се поддържа от стотици производители и хиляди устройства по света. Община Стара Загора съфинансира проекта, който предоставя нови цифрови възможности и  развива комуникационната среда от няколко месеца. Подобни технологии успешно са интегрирани в над 600 града по света. Иновацията може да се използва както при управлението на общините – за оценка чистотата на въздуха, уличното осветление или за сметоизвозването, така и от частни компании.

Управителят на Заралаб и ръководител на проекта Петко Петков  прие наградата и сподели, че целта му е да продължи да развива дигиталните възможности в Стара Загора. 

Добавете коментар (моля пишете на кирилица, латиницата е забранена и не се изобразява в сайта!!!)

Защитен код
Обнови


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!