За близо година само 11 граждани са потърсили правна помощ в Центъра за консултиране към Адвокатската колегия в Стара Загора

архив Радио Стара Загора

Деня на Конституцията и професионален празник на българските юристи отбелязваме днес. С решение на Министерския съвет от 12.03.1991 година, 16 април – денят, в който първото Велико Народно събрание приема през 1879 година Търновската конституция, е обявен за професионален празник на българските юристи и съдебни служители. Инициативата е на Съюза на юристите в България.

426 адвокати членуват в Адвокатска колегия – Стара Загора. Тя е 5-тата по численост и една от водещите колегии в страната, съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на организацията Златина Йовчева. Тя допълни, че все още малко граждани се възползват от възможността да получат безплатна правна помощ  в Регионалния център за консултиране към Адвокатски съвет – Стара Загора, който беше открит в началото на юни миналата година. За близо година са предоставени само 11 консултации,  по 3 от случаите за заведени дела.

Районният съд в Стара Загора ще отбележи Деня на българската конституция на 18.04.2018г. с „Ден на отворените врати” от 11.00ч., зала  №7, ет. 2 - Съдебна палата, гр. Стара Загора.  

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!