Иван Кръстев: Евродепутатите на БСП за България ще настояваме за промяна на директивите за вредни емисии

Иван Кръстев: Евродепутатите на БСП за България ще настояваме за промяна на директивите за вредни емисии

Среща-дискусия за перспективите пред комплекса „Марица-изток“ се проведе в Раднево. Във форума взеха участие кандидатите за евродепутати от листата на "БСП за България" - Иван Кръстев и Деница Златева, както и заместник-председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.  

Старозагорският представител в листата за евродепутати на социалистите Иван Кръстев обясни какво все още може да се направи, за да се гарантира бъдеще за енергийния комплекс „Марица-изток“. По думите му ще трябва да се настоява за промяна на сега действащите директиви за вредни емисии и отстъпки по отношение на съществуващите горивни инсталации, като ТЕЦ 2. Кръстев припомни също, че в момента съществува само експериментална технология, която би позволила нулеви емисии от вредни вещества като въглероден диоксид. „Ние може да поискаме отлагане за съответния период, в който тази технология да бъде тествана и приета“, каза кандидатът за евродепутат. Той поясни, че трябва да се настоява и за създаването на нарочен фонд на принципа на солидарността, който да финансира инвестициите в такива пречистващи инсталации.

„Проблемът с българската енергетика е много сериозен и той е свързан първо с липсата на стратегия за развитие. Никой от правителството не може да даде отговор как ще се развива въгледобива следващите 10 години, какво ще се случи с ТЕЦ „Марица-изток 2“, заяви Драгомир Стойнев.

Кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Деница Златева припомни, че България е пропуснала шанса да постави въпросите за енергетиката по време на нашето европредседателство и да формира коалиции в наша полза.

Дискусия посветена на перспективите пред комплекса „Марица-изток“ се проведе и в град Гълъбово. В срещите взеха участие и Таско Ерменков – заместник-председател на Комисията по енергетика в 44 НС, Георги Гьоков – заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика и Иван Айолов, заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор „Енергетика“ (2013-2014 г.).

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!