Няма дефицит на пожарникари в Старозагорска област

Няма дефицит на пожарникари в Старозагорска област

5-6 процента е дефицитът на кадри в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Стара Загора, което е напълно нормално, каза в интервю за Радио Стара Загора  комисар Стоян Колев – директор на РД ПБЗН. За 14-те свободни места е обявен конкурс. Повече от половината техника е  подновена и се очаква със средства по европейски проекти старата техника изцяло да бъде сменена. 50 процента от автомобилите в районните противопожарни служби  в Стара Загора, Раднево и Чирпан са нови, а в Казанлък и Павел баня – на 100 процента, каза още комисар Стоян Колев.

28 огнеборци от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора са наградени за отлично изпълнени конкретни задачи. На 14 септември е професионалният празник на пожарната безопасност. На този ден се отбелязва годишнината от първия пожарникарски събор през 1905 г., когато на практика се поставя началото на организираното пожарно дело у нас.

За добрата физическа подготовка и успехите на пожарникарите от Регионалната и Районните служби в национални и международни състезания, комисар Колев допълва:

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!