От днес Пловдив става европейска столица на културата

От днес Пловдив става европейска столица на културата

„Ние сме всички цветове“ е темата на грандиозния откриващ спектакъл на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, който започва тази вечер в 19 часа. Над 1500 участници от България и чужбина ще пресъздадат на открита сцена мащабна и цветна метафора на всички основни теми от програмата на „Пловдив 2019“ и на тяхното свързване под мотото „Заедно“. Очакват се близо 30 хиляди души да присъстват на церемонията. 

Основа на програмата е 30-метрова кула на 6 нива с 360 градуса видимост, подготвена специално за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Международен екип са автори на шоуто. Теодосий Спасов открива спектакъла „Ние сме всички цветове“ с произведение, създадено от него специално за повода. Спектакълът завършва с ефектна заря и изпълнение на Валя Балканска и гайдаря й Петър Янев. На откриващото събитие ще присъстват представителите на Европейската комисия Силвен Паскуа - ръководител към инициативата на Европейската комисия за "Европейска столица на културата" и еврокомисар Мария Габриел, председателят на Народното събрание Цвета Карянчева, вицепрезидентът Илиана Йотова, министърът на културата Боил Банов, политици и общественици. 

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!