Правителството предприе сериозни мерки за гарантиране свободата на либерализирания пазар на електроенергия

Правителството предприе сериозни мерки за гарантиране свободата на либерализирания пазар на електроенергия

Правителството на премиера Бойко Борисов е предложило няколко стъпки, с които да бъде гарантирана свободата на енергийния пазар. В тях попадат законодателни промени, насочени към либерализирания пазар, на който частните дружества купуват енергия. На среща с работодателски и бизнес организацииминистър- председателят е обяснил, чесе очаква производители на енергия, които до този момент са продавали тока си на НЕК, по регулирани цени, да излязат на свободния пазар. Същевременно ще бъде стартиран процесът по прекратяване на дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия от двете американски електроцентрали в Маришкия басейн - ТЕЦ - 1 "AES - Гълъбово" и ТЕЦ - 3 „Контурглобал“. „Тези действия на правителството са належащи, защото драстичното увеличение, което се предвижда за бизнеса, създаде сериозно напрежение в частния сектор“. Това заяви за Радио Стара Загора Стефан Шоселов- председател на старозагорската организация на КРИБ. От Конфедерацията оценяват като навременни действията на правителството, което по думите му може да доведе до преосмисляне на организирания за 28-и февруари протест на бизнеса, уточни Шоселов.


Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) обаче са категорични, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова трябва да подаде своята оставка, тъй като не успява да намери решение за проблемите в сектора, допълни още Стефан Шоселов

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!