Проф. Йовчев: За първи път от създаването ѝ болницата е на печалба

Проф. Йовчев: За първи път от създаването ѝ болницата е на печалба

Печалба от 1 млн. и 10 хил. лв. отчита УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ за 2018 година. Това се случва за първи път от създаването на лечебното заведение през 1977 година, заяви изпълнителният директор проф. Йовчо Йовчев. Той допълни, че за три години дружеството е успяло да намали с 6 млн. лв. общите си и текущи задължения и от общо 27 млн. лв. задължения в началото на 2016 година, в момента дължимите суми към доставчици, просрочени и текущи задължения са около 21 млн. лв.

908 човека работят в старозагорската университетска болница „Стоян Киркович“. От тях 231 лекари и 236 медицински специалисти, каза още изпълнителният директор проф. Йовчо Йовчев.  По думите му през последните две години заплатите на работещите в болницата са увеличени средно с около 150 лв.

26 хиляди души е общият брой на  лекуваните в болницата пациенти за 2018 година при използваемост на легловия фонд 71 % .

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!