Старозагорски ученици участваха във форум в Санкт Петербург

Старозагорски ученици участваха във форум в Санкт Петербург

Петима ученици на Средно училище „Максим Горки“ се завърнаха от участието си в IV-тия Ученически пленум “Бъдеще в настоящето”, който се проведе в Санкт Петербург (Русия) от 25- ти до 29-ти март.

Инициативата бе част от програмата на X-ото издание на Петербургския международен образователен форум, в който тази година участваха над 30 000души от 33 държави, каза Георги Тонев, преподавател в СУ „Максим Горки“.

Старозагорските възпитаници са взели активно участие в секцията за предложения, свързани с възможността училището да бъде по-интересно и полезно за учениците.

574-то училище Невски район в Санкт Петербург и СУ „Максим Горки“ имат договор за сътрудничество от 2016-та година. Това позволява на учениците да посетят града и да се включат в събития.

Тази година те участваха във форума „Бъдеще в настоящето“ с още 50 училища от 6 държави в  Детски педагогически форум, организиран от  619-то училище, което се смята за едно от най-иновативните и се намира в Калинински район:

Учениците са събрали много впечатления от красотата на града и от модерната база в училището, което са посетили.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!