Съд отмени глобата на стопаните на стадото от Болярово нарочено за заличаване

Съд отмени глобата на стопаните на стадото от Болярово нарочено за заличаване

Елховският районен съд  е отменил глобата от 1900 лв. наложена от ямболската дирекция по безопасност на храните на Ана Петрова и Тодор Иванов от Болярово. През август 2018 г. стопаните не позволиха на ветеринари да влязат във фермата им за да вземат повторни проби, след обявената епидемия от чума по овцете в този район на страната. След отказа на стопаните и защитници от страната, единствено стадото на Ана Петрова не бе ликвидирано и остана на отглеждане в оборите. В последствие фермата бе заличена, собствениците не получиха субсидиите си за 2018 г. Днес стадото наброява повече от 300 глави със 191 майки и 111 новородени агнета, съобщи за Радио Стара Загора Ани Петрова. Семейството разчита на една пенсия и на подкрепата на хората със слама, фураж и малки парични преводи.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!