С изграждане на парк продължава модернизацията на центъра в град Шипка

С изграждане на парк продължава модернизацията на центъра в град Шипка

35 000 лева от бюджета на община Казанлък ще бъдат отделени за втория етап от модернизацията на централната градска част в град Шипка. Това съобщи в интервю за предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора кметът Василка Панайотова. Средствата са предназначени изграждане на парк до новия площад в града, поставяне на осветление, пейки, изграждане на алеи и други. В този парк трябва да бъде поставен и специален барелеф на археолога Георги Китов. Вече е сформиран Инициативен комитет и върви подписка за изграждането на паметника изцяло с дарения. Надеждите на ръководството на град Шипка са през април тя да бъде внесена за разглеждане в Общинския съвет, допълни Василка Панайотова.

В града вече започна и пролетната кампания за почистване. Тази година тя се провежда под мотото „Чистотата на Шипка е в нашите ръце“ и е насочена към почистването на улиците и кварталите в града след бурните ветрове и зимата. Участие в нея вече са взели много граждани и ученици. Изчистени от битови отпадъци са и коритата на реките. По време на кампанията е открито и едно нерегламентирано сметище, допълни Василка Панайотова. 

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!