Ученици от Стралджа влязоха в ролята на евродепутати

Ученици от Стралджа влязоха в ролята на евродепутати

В ролята на евродепутати ще влязат 24 ученици от СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа, които са в Страсбург като награда за успешно представяне в Регионалното състезание „Евроскола“. Младежите, водени от учителите Татяна Захариева и Галя Райнова, ще вземат участие в заседания на комисии като разискват и гласуват резолюции заедно с 500 свои връсници от 19 европейски държави. Така те ще бъдат част от многоезичните работни групи, ще се сблъскат с многообразието на етническите и лингвистични особености.
Чрез необикновения урок на този ден се подкрепя европейското гражданско образование и с дължимото уважение към културните и езикови различия между държавите – членки, се допринася за развитието на европейското съзнание.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!