54 заглавия ще бъдат показани в 7-то издание на кинофестивала „Златната липа“

54 заглавия ще бъдат показани в 7-то издание на кинофестивала „Златната липа“

54 заглавия ще бъдат  показани в 7-то издание на кинофестивала „Златната липа“ в Стара Загора от 1-ви до 5-ти юни.Международно петчленно жури с председател ИлиянДжевелеков, един от най-успешните български режисьори в последно време, ще определи победителите в категориите „Най-добър филм“, „Най-добър актьор“ ,“Най-добра актриса“, „Най-добър режисьор“ и специалната награда на Съюза на българските филмови дейци. 

Шест от деветте филма в конкурсната програма са копродукции. Българският участник в надпреварата е лентата на режисьора Милко Лазаров „Ага“. „В конкурсната програма и по време на фестивала ще видим някои от най-силните ленти, създадени от европейските кинематографисти през последната година“, съобщи за Радио Стара Загора директорът на „Златната липа“ Магдалена Ралчева.

Откриването на 7-мия Международен кинофестивал „Златната липа“ е от 17,30 ч. пред Операта в Стара Загора. Тържествената церемония по награждаването на победителите  е на 5-ти юни. Входът за всички прожекции е безплатен.

You have no rights to post comments


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!